Select Page

klik2120080
NIVEA že deveto leto združuje Slovenijo v dobrem namenu. Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v projektu NIVEA Podarite nam modro srce” pomaga otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših okolij na poti do izobrazbe.

Letos smo se v dobrodelno akcijo vključili tudi učenci in učitelji v oddelkih podaljšanega bivanja na centralni šoli in na podružnici. Izdelali smo preko 100 modrih src (več v galeriji slik). Za vsako podarjeno modro srce, ki ga je bilo potrebno izdelati v kakršnikoli tehniki in vanj vpisati lepo besedo ter poslati na njihov naslov, je podjetje Beiersdorf d.o.o. v Učni sklad NIVEA prispevalo 0,25 €. Tako se je na njihovem naslovu znašlo preko 81.700 modrih src, od tega več kot sto tudi iz naše šole!

Veseli smo, ker vemo, da je tudi z našo pomočjo bilo zbranih nekaj sredstev, ki bodo namenjena mesečnim štipendijam mladih, ki jih bo izbrala ZPMS. Morda se nam drugo leto pridružiš tudi ti (dobrodelna akcija traja vsako leto od polovice januarja do polovice februarja) in z majhno gesto pripomoreš veliko za boljše življenje mnogih družin in njihovih otrok. V preteklih osmih letih so s  pomočjo modrih src pomagali že 82. štipendistom, ki so s pomočjo Učnega sklada NIVEA lahko dosegli želeno izobrazbo in tako postali bolj neodvisni ter imeli enake možnosti v nadaljnjem življenju kakor njihovi vrstniki. Več na njihovi spletni strani: http://www.nivea.si/Samo-zate/ext/sl-SI/2015_modro_srce?dpl=deeplink-srce

Oglejte si Galerijo slik.

Učenci in učitelji OPB 

 

Dostopnost