Select Page


Dragi planinci,

vabim vas na 1. planinski izlet v novem šolskem letu. Podroben opis poti najdete v priponki. Zadnji dan prijave je sreda, 3. 10. 2018 (do 18.ure).
Tisti, ki še nimate plačane članarine za leto 2018, jo lahko plačate januarja 2019, saj velja članarina za koledarsko leto.

DATUM POHODA

čas in kraj odhoda

Sobota, 6.10. 2018, ob 8.uri

Gasilski dom Šalek

LEPI ČEVELJC

DOM NA PAŠKEM KOZJAKU (960m)

VODJA POHODA Samo Frankovič (ucitelj68@gmail.com)
MENTORJI: OŠ Antona Aškerca, OŠ MPT, OŠ Gustava Šiliha, CVIU
PREDVIDENI POVRATEK: ob 14. 00 na izhodišče
VRSTA PREVOZA Avtobus (samo nazaj)
CENA Strošek avtobusnega prevoza.
ZAHTEVNOST: Lahka
OPREMA: Planinska obutev, topla oblačila.
VREME: V primeru slabe vremenske napovedi izlet odpade.
POTREBNI DOKUMENTI: plačana planinska članarina za leto 2018
MALICA IN PIJAČA: Iz nahrbtnika
OPOZORILO: Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika.

OPIS POTI

Ob 8.uri se bomo zbrali pri Gasilskem domu v Šaleku, ter se napotili v smeri Interspara na Selih. Pred njim bomo prečkali glavno cesto na Koroško in se po mostu napotili v strmino, proti Šaleški poti, ki se ji bomo priključili nekje po dobrih 20 minutah hoje. Nato bomo nekaj časa sledili tej poti, malo pred Tuševim pa zavili v severozahodno pobočje Radojča. Po lepi zložni poti bomo zopet prispeli na Šaleško pot na Ramšakovih travnikih.

Na vzhodnem delu se bomo nato priključili cesti, ki pelje iz Dobrne. Od tod do kmetije Jurko, kjer je tretja točka Šaleške planinske poti, ni več daleč. Stoji namreč na grebenu pod Paškim Kozjakom, ki razmejuje Dobrno in Velenje. Sledil bo vzpon, ki je precej strm, vendar ni dolg. Na planoti Visoko bomo obiskali partizanski spomenik, ter nato po travnati poti nadaljevali do koče. Tam nas bo pričakala oskrbnica Olga. Skupne hoje bo za približno tri ure, zaradi počitkov pa lahko računamo, da bomo na koči okoli 12h. Odhod avtobusa proti Velenju bo najkasneje ob 13.30.

O DOMU

Dom stoji na južni strani Špika, najbolj zahodnega vrha Paškega Kozjaka. Postavljen je bil že pred drugo svetovno vojno, vendar je bil leta 1943 požgan, ter na novo odprt 5. septembra 1954. Gre za edino planinsko kočo, ki jo upravlja PD Velenje.

POZOR: POTREBNA JE PRIMERNA OBUTEV!

Lep pozdrav,
mentorica Stanka Jera   

Dostopnost