Select Page

klik100018
Prvošolci so se pri pouku pogovarjali, raziskovali in spoznavali zmogljivosti našega telesa, kaj ga krepi, kako lahko sami pripomoremo k čim boljšemu počutju in zdravemu načinu življenja. V OPB pa smo znanje utrdili in nadgradili.

Najprej smo si izdelali kocko zdravja, na kateri so bili: postelja, ki nas spomni, da ob pravih urah potrebujemo nočni počitek, kozarec z vodo, saj se še rožam pozna, če niso dovolj zalite, skupino tekačev na svežem zraku, ki nas je spomnila, da je potrebno vsakodnevno gibanje na svežem zraku, zobna ščetka nas je spomnila na redno zobno in telesno higieno, smeško na to, da je telo veliko bolj zadovoljno, če smo nasmejani, veseli, kot pa, če smo predolgo časa žalostni, jezni, kuhamo mulo, sadje in zelenjava pa sta nas spominjali na to, da ga redno uživamo, v večjih količinah kot ostala živila.

V dveh tednih smo večkrat v pretekli velik del bližnjega in oddaljenega igrišča, delali počepe in druge gibalne vaje, globoko dihali, raztezali mišice, imeli čisto pravi kviz o zdravju, a daaaaaleč najbolj smo se veselili izdelovanja sadno-zelenjavnih smutijev – zmešančkov. V treh dneh smo naredili  tri različne vrste: kivi-banana, borovnice-banana, korenček-jabolka, vsakič smo dodali še ananasov ali jabolčni sok, cimet ali ingver, pri korenčkovem šemalo medu, enkrat še sveže stisnjen limonin sok, nekateri pa so si kar sami vsak dan ročno stisnili 100% pomarančni sok.

Pomagali smo si s posebno napravo za pripravo smutijev, sami pa oblikovali še poseben pogrinjek, slamico in počasi uživali v novih okusih. Mmmmmmm, šeeeeee! Galerija slik.

Učenci in učenke OPB1 z učiteljico Janjo

Dostopnost