Select Page

klik50610 092457
Kot veste, se je naša šola letos prvič pridružila vseslovenskemu zbiranju zvezkov za več kot 12.000 otrok iz socialno ogroženih družin.  Tako smo bili med 265 osnovnimi šolami in 90 vrtci, ki so sodelovali v akciji pod okriljem Slovenske karitas.

Kot vodja akcije se najlepše zahvaljujem vsem učencem in učenkam, učiteljem in učiteljicam ter vsem staršem, ki ste lahko sodelovali pri spodbujanju otrok k solidarnosti med vrstniki. Še posebna zahvala pa je namenjena podjetju Esotech, ki je darovalo dve veliki škatli zvezkov (v vsaki je bilo po 100 zvezkov). Tako smo vsi skupaj zbrali 559 zvezkov, od tega je bilo 62 zvezkov zbranih na podružnici v Pesju. Čestitam!

Sodelavci Karitas bodo v naslednjem tednu zvezke prevzeli in jih razdelili med družine, ki so se prijavile na najbližji župnijski Karitas, da potrebujejo pomoč pri nakupu šolskih potrebščin za prihajajoče šolsko leto.

O tem, kako visok je bil letošnji kup zbranih zvezkov, se lahko prepričate v galeriji slik, kjer je morala gospa čistilka stopiti na stol, da je videla čez, prav tako najdete nekaj misli učencev, ki so se znašle na priloženih razglednicah v poklonjenih zvezkih. Prav z veseljem sta jih izbrali in ujeli v fotografski objektiv Hana Marovt, 5.A in Nika Rančigaj, 8.A – tudi vama hvala za pomoč pri zaključku akcije. Galerija slik.

Janja Vivoda, vodja dobrodelne akcije ”Pokloni zvezek 2015”

Dostopnost