Select Page

klikG 4092
V Šaleški dolini so dan, ko glasno opozarjamo, da imamo le eno Zemljo, zaznamovali z zaključkom projekta Varujmo in ohranimo Šaleško dolino, katerega izvajata že 21. po vrsti Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje in Inštitut ERICo. V letošnjem projektu je sodelovalo sedem osnovnih šol iz Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki.

Projekt je bil sestavljen iz treh delov; v novembru so raziskovalci osmošolcem najprej predstavili teoretični potek sanacije doline, nato so sledili terenski ogledi, v zadnjem delu pa so morali učenci izdelati plakat na temo Šaleška dolina 2030.

Posebna komisija je med 18 prispelimi plakati izbrala 8 najboljših, ki so se potegovali za zmago, in med njimi sta bila tudi plakata naših učenk iz 8.a

(avtorice: Adela, Anja, Brina, Danaja, Vesna) in 8.b-razreda (avtorice:

Maja, Maša, Zoja, Živa). Vsi avtorji so morali svoje plakate na čim bolj izviren način tudi predstaviti. Komisijo so s predstavitvijo najbolj navdušile naše učenke iz 8.b-razreda in tako postale zmagovalke. Za nagrado jih bodo organizatorji junija popeljali na enodnevni izlet.

ČESTITKE vsem devetim učenkam – ustvarjalkam plakatov. Galerija slik.

Mentorici projekta: Nevenka Hvalec in Nina Raško

Dostopnost