Select Page


Učenci in učenke 3. c in 3. d smo bili v šoli v naravi v CŠOD Škorpijon, ki leži na slemenu Kozjaka in se razteza nad dolino Drave, od koder je proti severu čudovit razgled na obmejno gričevje avstrijske Štajerske. Veliko je mešanih gozdov, travnikov in pašnikov, izvirov, mlak, močvirij, ribnikov in bistrih vodotokov, ki skrivajo bogato naravno dediščino. Na jugu se razprostirajo gozdna pobočja vzhodnega Pohorja (tonalit in ostale magmatske kamnine). Pohorje in Kozjak predstavljata skupaj z južnimi odrastki centralnih Alp najbolj severovzhodni del predalpskega hribovja. Vanj so zarezane globoke Dravska, Mislinjska in Mežiška dolina.

Učenci so skupaj z učitelji in učiteljicami izvedli pohod na Žavcarjev vrh, raziskovali so gozd, iskali so gozdnega škrata, spoznali so veščine lokostrelstva, obiskali so kmetijo. Ob večerih so se družili ob tabornem ognju, izvedli so kviz.

Bilo je nepozabno. Ob učiteljih in učiteljicah so se učenci veliko naučili, z dobrotami v kuhinji pa je otroke razvajala kuharica Marija. Z veseljem se bomo vračali.

Galerija slik 3.c.
Galerija slik 3. d – Pesje

Dostopnost