Select Page

roktadej2 roktadej1
Rok Tadej Brunšek se je rodil leta 2003. Pri sedmih letih se je vpisal v prvi razred klavirja pri profesorici Moniki Vehovec, ki ga še vedno poučuje. Z osmimi leti se je začel udeleževati domačih in mednarodnih klavirskih tekmovanj, na katerih dosega izvrstne rezultate. Tako je dosegel prvo mesto na mednarodnih klavirskih tekmovanjih v Radljah ob Dravi in Trstu leta 2013, drugo mesto in zlato priznanje na državnem tekmovanju TEMSIG leta 2013 in prvo mesto na državnem tekmovanju TEMSIG v kategoriji klavirski duo leta 2014.

V šolskem letu 2014/2015 je prejel zlato priznanje, priznanje za najbolj obetavnega mladega pianista in nagrado publike na mednarodnem klavirskem tekmovanju Aci Bertoncelj v Velenju in prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju mesta Gorica v Italiji.

Februarja lani se je udeležil mednarodnega tekmovanja Rising Talents, ki ga organizira Music Fest, New Yersey. Osvojil je najvišjo možno nagrado, to je nagrado Grand Prix. 22. 3. 2015 je kot eden od zmagovalcev lahko nastopil v znameniti dvorani Carnegie Hall v New Yorku.

V novembru in decembru 2015 je trikrat nastopil kot solist s simfoničnim orkestrom glasbene šole Velenje.

Februarja letos je osvojil prvo zlato nagrado na regijskem tekmovanju TEMSIG, v marcu pa je na državnem tekmovanju TEMSIG prav tako osvojil prvo zlato nagrado in tako postal državni prvak v svoji kategoriji…

Navedena priznanja so samo del njegovih številnih dosežkov. Redno se udeležuje tudi mednarodnih klavirskih seminarjev in dodatnih ur pri slovenskih in tujih klavirskih pedagogih.

 

 

 

 

ISKRENE ČESTITKE. PONOSNI SMO NATE!

Dostopnost