Select Page

klikA080004
Prvošolci naše šole smo se v četrtek, 8. 10. 2009, odpravili na zanimiv naravoslovni dan. Na prijetnem sprehodu skozi čaroben gozd smo spoznavali njegove značilnosti, njegovo veličastnost in gostoljubnost, izvedeli veliko koristnih informacij o drevesnih in grmovnih vrstah, o gozdnih živalih, koristi gozda za ljudi, spremembah narave v jeseni… Po poti nas je vseskozi grelo čudovito jesensko sonce. Spoznali smo, kako pomembno je spoštovati v naravi vsa živa bitja in pojave. Veliko smo se tudi pogovarjali o gozdnem bontonu, kar nam je vodilo za vsak nadaljnji obisk.

Uživali smo v razkošju rastlin in živali. Opazovali smo prekrasne jesenske barve, poslušali šelestenje listov, ptičje petje, tipali, vonjali, obenem pa tudi nabrali zanimive plodove in liste dreves ter grmov.

Našli smo tudi nekaj gob, ki pa so bile neužitne, zato smo jih pustili v naravi.

Da lahko marsikaj izdelamo iz gozdnih plodov, kamenja, vejic in drugih rastlin iz narave, vemo že iz izkušenj iz vrtcev, vse to pa bomo počeli, seveda, tudi v šoli.

Ugotovili smo, da je jesen poleg poletja za nekatere  najlepši letni čas, predvsem zaradi prekrasnih barv in številnih vonjev,  miru, ki jih lahko najdemo v jesenskem gozdu.

Preživeli smo zares čudovito dopoldne v naravi in se nadihali svežega zraka.

Zato tudi vam svetujemo, če imate urico ali več časa za oddih, da se odpravite v gozd , kjer boste zagotovo zaužili vse njegove čare in se dodobra sprostili. Galerija slik.

Učiteljica Mirjana Bokur

Dostopnost