Select Page

klikslika_084
V četrtek, 19.11.2009 so se  odzvali našemu  povabilu otroci in vzgojiteljica Milena iz vrtca Jakec. Srečanje je potekalo na naši podružnični šoli v Pesju. Že pri vhodu smo jih prijazno pozdravili z obeski jesenskih listov.

Po uvodnem pozdravu učiteljice Vesne, so poslušali pravljico o neprijaznem drevesu, ki zaradi svoje lepote ni maralo nikogar drugega kot samega sebe. Ponosno je bilo na svojo košatost, balo se je za liste in ni želelo, da kdorkoli oskruni njegovo lepoto.  Odganjalo je vse živali, ki so se mu približale. Prišla je jesen in drevo je počasi izgubljalo svoje liste. Zbalo se je, da je zbolelo. Ko mu je prijazna vrana razložila, da vsa listnata drevesa izgubijo liste jeseni, se je nekoliko umirilo. Po tem dogodku je spoznalo, da je lepota minljiva, prijateljstvo pa je večno. Odtlej so ga lahko obiskovale vse živali. Postalo  je prijazno drevo. Knjižničarka Marija nam je pripovedovanje polepšala še s svojimi lutkami in vsi smo bili nad njenim pripovedovanjem očarani.

Naše delo smo nadaljevali s pomočjo melodij jesenskih pesmic. Ob njih smo z velikim veseljem zapeli in zaplesali. Skupaj smo se naučili pesmico O prijateljstvu.

Nato smo otroke  iz vrtca peljale v razred. S pomočjo naših učencev so  odtisnili jesenski list. Nastalo je drevo prijateljstva, katerega smo jim tudi podarili.

Sledilo je še zadnje presenečenje, ki smo si ga skupaj ogledali v telovadnici. Tri plesalke, pod mentorstvom učiteljice Donate, so zaplesale s pomočjo pisanih trakov.

Drobne pozornosti osrečijo vsakega človeka.  Tudi mi smo ta dan sejali smeh na obraze malih in velikih. Uspel nam je ta dan, ker smo vsi dobro opravili svoje delo. Zahvalila bi se vsem mojim sodelavkam, ki so pripomogle, da je nad nami zažarela mavrica prijateljstva. Galerija slik.

Vesna Hudej

Dostopnost