Select Page

klikSC03090
Potoček postoj in poglej,
kje domek je tvoj , mi povej!
Moj domek je tam pod goro,
kjer ptički veselo pojo.

(Janez Bitenc)

V mesecu marcu se prebuja narava. Znanilci pomladi nas opominjajo, da prihaja v kraje, kjer živimo, pomlad. Ko posije toplo sonce, se v ljudeh prebudi tudi ljubezen. Kolikor je ljudi, toliko je ljubezni. Ljubezni, ki se božajo s pogledi in se ljubkujejo z ustnicami in v pričakovanju čakajo, da se zlijejo v eno telo. Ljubezni, ki so prepovedane in se vozijo po mračnih ulicah in stiskajo v kotiček. Ljubezni, ki se resnično ljubijo, premostijo ovire, razjasnijo nejasnosti in zagorijo še z večjim ognjem.

 V petek, 22.3. 2013, so učenci in učenke POŠ Pesje skupaj z učiteljicami pripravili kulturni program, kjer so se spomnili na vse mamice, babice, žene.  Zgodba, kjer so otroci s pesmicami, plesi in igro spremljali pot potočka od izvira do izliva, je bila posuta z ljubeznijo do bližnjih, prijateljev in do narave.

Vse obiskovalke nežnega spola so otroci obdarili s skromnim darilcem.  Minil je čudovit dan, saj smo vsi nastopajoči in obiskovalci prinesli v domove dobro voljo, nasmeh in s iskrico v očeh. Ljubezen do bližnjih  je vsak od nas izrazil tako, da je v pripravo prireditve vložil svoj čas, trud in ideje.  S tem smo pokazali, da je s skupnimi močmi marsikaj uresničljivo. Galerija slik.

Učiteljica Vesna Hudej

Dostopnost