Select Page

klikIMG 4479
21. septembra je, ENO mednarodni program, katerega članica je tudi OŠ Antona Aškerca, že osmič organiziral sajenje dreves po vsem svetu. Do sedaj so posadili že več kot 7 milijonov dreves. Cilj programa je do leta 2017 posaditi 100 milijonov dreves po vsem svetu. Na ta dan so z mislimi skupaj vsi, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z naravo. Otroke vsega sveta združuje v skupni skrbi za okolje in njegovo problematiko.

Ta dan pa je tudi svetovni dan miru. Zato je to kampanija za okolje in mir. Otroci si želijo, da bi skupaj z drevesi, ki smo jih posadili rasli v boljšo bodočnost.

Letos smo se učenci in delavci OŠ Antona Aškerca odločili, da se skupaj z dijaki in predstavniki Šolskega centa Velenje – Rudarske šole, programa Okoljevarstveni tehnik, pridružimo svetovnemu sajenju dreves.

Otroško sajenje dreves simbolizira mir in prihodnost življenja. Ponosni smo, da smo del tega projekta tudi mi. Z našim dejanjem želimo opozoriti na pomembnost dreves in gozdov ter dvigniti zavest o okoljskih spremembah. Verjamemo, da majhno lahko postane veliko in da lahko vsak pomaga narediti razliko. Vodi nas geslo: Mir je zelen. Deluj!

Letošnje drevo simbolizira iskrenost, ki naj nas spremlja na vsakem koraku. Galerija slik.

Katja Pristušek, Marija Ostovršnik Lilija
koordinatorici ekošole

 

 

Dostopnost