Select Page

klik_vse_035
H koncu smo pripeljali  projekt v okviru Eko šol – Revščina pri nas in po svetu, in sicer akcijo Podarim – se veselim. Po začetnem seznanjanju učencev in staršev smo kar  mesec dni doma zbirali rabljena oblačila, igrače in knjige.

V torek, 14. 12. 2010,  smo vse zbrano razstavili v avli. Zagotovo ni bilo nikogar izmed nas, ki ne bi vsaj za hip občutil občutka presenečenja in radosti ob pogledu na otočke zbranih plišastih in  ostalih igrač, zimskih in letnih oblačil in čudovitih knjig.

Velika večina učencev si je že med odmori ogledovala zbrano in preko petdeset otrok s starši je prišlo po  zbrane stvari v popoldanskem času.

V sredo, 15. 12., pa je akcija dosegla svoj vrhunec z zaključno prireditvijo. Mladi novinarji so predstavili  misli o revščini, ki so jih učenci predmetne stopnje ustvarjali pri urah slovenščine. Njihove misli smo podkrepili s kratkimi filmi o revščini po svetu in o romskem življenju.

Preko intervjuja smo spoznali gostjo večera, Natašo Brajdič Slivšek, prvo romsko policistko v Evropi, predavateljico romščine, ki doma in v tujini predava o strpnosti oziroma nestrpnosti in položaju Romov,  in nominiranko za Slovenko leto 2007.

Prireditvi je sledilo povabilo na dve razstavi, in sicer Revščina skozi oči mladih novinarjev naše šole in Pravična delitev dobrin, ki potuje po slovenskih šolah.

Ko je izzvenela zadnja  misel, ko so utihnili takti glasbe, je na nas legla spokojnost, začutili smo zadovoljstvo, ki ga prej nismo poznali. Galerija slik.

Vodje projekta: Jelka Velički, Janja Pokleka, Martina Hribernik

Dostopnost