Select Page

Ali sem ravnala prav?

Imam simpatijo, ki je dve leti starejša od mene. Napisala sem mu pismo, v katerem sem mu priznala, da mi je všeč…
Zdi se mi, kot da sem naravni magnet  za odganjanje fantov.
Prosim, odgovorite mi.

Neodločna

ODGOVOR

Bravo in še enkrat bravo. Naredila si prvi korak in napisala pismo. Malokdo je tako junaški, da to naredi. Ponavadi gledajo predse, zardevajo, so jezni sami nase, ker so tiho, jecljajo … Še in še bi lahko naštevala oblik neodločnosti. Ti pa si rekla bobu bob in hotela stvari postaviti na pravo mesto.

Ni pravila, kdo mora prvi začeti. Zakaj pa ne bi bila dekleta odločnejša v primerih, ko se fantje še malce izgubljajo v labirintu čustev? Ko ne vedo, kaj bi sami s seboj. Ko se dokazujejo, a ne vedo kako in zakaj.

Magnet za odganjanje fantov? Kje pa! Mogoče pa ta fant ni pravi, ni takšen, za kakršnega si ga imela. Vse življenje še imaš pred seboj in ena zavrnitev je kot kapljica v morju. Kajti naše življenje je kot mnogoletno plutje z ladjo po včasih mirnih, včasih razburkanih oceanih. Ti si sedaj svoje življenje malo razburkala, a sledi obdobje mirnega jadranja, kjer boš imela čas spoznavati nove ljudi, nove prijatelje, nove simpatije.

Draga moja, zapomni pa si nekaj zelo pomembnega. Vredno se je bilo potruditi in poskusiti, da si ne bi kdaj očitala: » Lahko bi, a nisem …«

Odgovor je podala gospa Martina Hribernik, univ. dipl. soc. del.

Dostopnost