Select Page


Tretje skupno srečanje prostovoljcev je bilo zaradi bolezni številčno skromno (prišli so Mojca, Tevž, Tim, Ajla, Tibor, Neža in Isak), zato pa toliko bolj pestro po vsebini. Obarvano je bilo s podelitvijo novih prostovoljskih izkušenj, ki so se nabrale od zadnjega srečanja, skupaj smo razmišljali, kako pristopiti k otroku, ki ves čas govori samo o eni video igri, kako se znajti, če opravljaš prostovoljno delo v paru, a eden v paru manjka, izvedeli smo polno zanimivih informacij o podprtosti prostovoljstva na ravni države, izdelovali pa smo tudi drobna darilca za prejemnike prostovoljske pomoči – vrtčevske otroke, osnovnošolce in učence iz CVIU.

Ali ste vedeli, da je 5. 12. mednarodni dan prostovoljcev in da tudi v Velenju, v veliko sejno dvorano, povabijo vse prostovoljce in za njih pripravijo program ter izkažejo hvaležnost za njihovo dobrodelnost?

Ali ste vedeli, da v Sloveniji, v mesecu maju, že sedemnajst let poteka Nacionalni teden prostovoljstva, v katerem podelijo šolam, ki so aktivne in uspešne na področju prostovoljstva naziv Junaki našega časa?

Ali ste vedeli, da v Ljubljani vsako letu v tednu prostovoljstva poteka prireditev Veseli dan prostovoljstva, kjer se predstavi več kot 80 prostovoljskih organizacij iz vse države?

Ali ste vedeli, da vse informacije o prostovoljstvu najdete na spletni strani www.prostovoljstvo.org?

Janja Vivoda,
koordinatorica prostovoljstva 

Dostopnost