Select Page

 

V četrtek, 22. novembra,  smo učenci turistične vzgoje, šolskega novinarstva in vzgoje za medije odšli na ekskurzijo na knjižni sejem. Ob 13.30 smo se usedli na avtobus in se nestrpno odpeljali v Ljubljano. Po uri vožnje smo prispeli, parkirali in odšli v Cankarjev dom.

Na 34. ljubljanskem knjižnem sejmu se je predstavilo 106 založb, ki so razstavile 25.000 knjig, od tega 3000 novih. Pripravili so ogromno dogodkov, intervjujev, razstav in nagrad. Lahko si našel pobarvanke za svoje najmlajše prijatelje, pa tudi kuharsko knjigo za najstarejšo babico. Predstavili so veliko idej za rojstnodnevna darila in prostočasne dejavnosti.

Knjige so bile zložene v treh nadstropjih, ki jih je bilo treba pregledati v eni uri. Čeprav je bilo za marsikoga premalo časa,  smo uživali. Največ privržencev je imela knjigarna Felix, saj je imela najbolj zanimive stvari, vsaj za nas. V vsakem kotu so bili postavljeni stoli za ljudi, ki so želeli poslušati pisatelje, kot so Svetlana Makarovič, Ivo Svetina, pa tudi irski pisatelj Roddy Doyle in afriška pisateljica Marie Ndiaye.

Po lovu na zanimive knjige, koledarje in beležke smo se zbrali pred vhodom in odšli na sprehod po Ljubljani. Ko se je začelo temniti, so vžgali božične lučke. Prečkali smo Prešernov trg in čez mesarski most odšli na ljubljansko tržnico. Okoli pol šestih smo se vkrcali na avtobus in se rahlo utrujeni odpravili domov.

Zapisala Mojca Miklič, mlada novinarka

Dostopnost