Select Page

 

Jaz sem mala pesmica,
vedno sem vesela.
Rada bi po svetu šla,
vsem glasno zapela.

Kjer je žalosten še kdo,
z mano naj zapoje.
Nič ni več tako hudo,
kadar si v dvoje.

Mala pesmica, ki je pobegnila iz skladateljeve beležnice, išče nekoga, ki bi ji pomagal peti, kajti sama je pretiha, da bi jo vsi slišali. Zajčka in veveričko petje ne zanima, mačkon ima najraje svoje serenade, a v hiši glasbil pa je mnogo odličnih pevcev, ki ji z veseljem pomagajo.

Mala pesmica je 30. novembra na izlet v hišo glasbil s sabo povabila še otroke iz vrtcev Vrtiljak in Najdihojca, učence iz CVIU ter naše prvošolce in drugošolce. Spoznali so družine glasbil, poslušali, kako zapojejo, svoje novo znanje pa uporabili kasneje pri reševanju zabavnih delovnih listov. Vsak si je izdelal piščalko iz slamice, naučili pa so se tudi Malo pesmico in jo na koncu vsi zapeli.Galerija slik

DSC04346

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Po končani predstavi Mala pesmica, v kateri so nastopili mladi igralci in glasbeniki naše šole, so glasbeniki svoje inštrumente še posebej predstavili v delavnicah. Ob znanih melodijah smo veselo zapeli.

DSC04350

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reševanje labirintov, iskanje parov in še mnoge zanke uganke za bistre glavice so se skrivale v delovnih listih iz “hiše glasbil”.

DSC04359

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslovili smo se s prav nič tiho in še manj žalostno zapeto malo pesmico.

Dostopnost