Select Page

V petek, 24.11., smo se tri prostovoljke, Lina Dolničar, Ajla Mahmutović in Teja Pirtovšek, skupaj s koordinatorico prostovoljnega dela na naši šoli, gospo Janjo Hanžel, odpravile na Žarovo 10, kjer se nahaja VTV studio. Povabljene smo bile v oddajo za osnovnošolce, v kateri je bila tokratna tema: POSTANI PROSTOVOLJEC.

Ob prihodu nas je sprejela odgovorna urednica za otroški in mladinski program ter se z nami malo pogovorila o poteku oddaje ter nas pripravila na jasno in čimbolj natančno odgovarjanje na vprašanja. Nato pa smo že stopili v predsobo studia, kjer je bilo mnogo ekranov in naprav z gumbi za urejanje zvoka in slike, kjer montažerji nadzorujejo kamere, vključujejo oglase, video spote, sestavljajo posnetke in dajejo oddaji končno podobo.

Pred nami je bil gost v studiu predstavnik krovne slovenske organizacije za prostovljstvo, Slovenske filantropije, gospod Primož Jamšek, ki je spregovoril o tem, kaj pomeni biti prostovoljec, na katerih področjih delujejo prostovoljci, kaj se od prostovoljcev pričakuje, kako je s prostovoljstvom v tujini, katere organizacije skrbijo za prostovoljce, no, potem pa je beseda nanesla na natečaj Junaki našega časa, ki ga organizira Slovenska filantropija za vse vzgojno-izobraževalne ustanove in tu, tu smo prišli na vrsto mi.

Tonski tehnik nam je nadel mikrofone, čas v studiu se je začel odštevat in tri, dva ena, notri smo, oddaja se snema, popravkov ni….skupaj s koordinatorico smo bile sproščene in simpatični mladi novinarki odgovarjale na vprašanja ter z veseljem podelile naše prve prostovoljske izkušnje, koordinatorica pa je predstavljala organiziranje in podporo prostovoljstvu na naši šoli.

Povabljeni, da na spletni strani VTV studia poiščete posnetek oddaje MIŠMAŠ – POSTANI PROSTOVOLJEC, ki je bila na sporedu 24.11. ob 18h, seveda, ko ga bodo objavili.

Zadnjih deset minut je naših!

Mlade prostovoljke Lina Dolničar, Ajla Mahmutović in Teja Pirtovšek
skupaj s koordinatorico prostovoljstva, Janjo Hanžel 

 

 

 

Dostopnost