Select Page

klikDSC09033

“Obraz človeka, ki je ves dan delal, je truden in oči so ugasle. In vendar je na takem obrazu, ki ga je utrudilo pošteno delo, neka posebna ponosna zavest: nisem izgubil dneva!” dr. Roman Tominec V sredo, 10.11.2010, so se prijazno odzvali našemu  povabilu otroci in vzgojiteljici iz vrtca Jakec. Srečanje je potekalo na naši podružnični šoli v Pesju. Že pri vhodu smo jih prijazno pozdravili z obeski rumenih hrušk. Po uvodnem pozdravu učiteljice Vesne, so poslušali pravljico Svetlane Makarovič – Hrčkova hruška. Pravljico so zaigrali učenci 4. razreda. Lutke glavnih junakov so si izdelali sami. Pravljica pripoveduje, kako je hrček našel dišečo,rumeno in medeno hruško. Zagrizel je v njeno sočno meso in jo odnesel domov. Med potjo je srečal oso, ježka in kosa. Vse živali so se lahko najedle do sitega. Tudi hruška je postajala lažja, tako, da jo hrček sedaj že z lahkoto nesel. Tik pred domom pa je srečal še hrčico, ki je bila zelo lačna in prav tisti dan , ko sta se srečala , je imela  rojstni dan.  Hrček ji je iskreno čestital in ji podaril najlepše darilo, hruško.

Naše delo smo nadaljevali s  prepevanjem  pesmic. Ob njih so z velikim veseljem zapeli in zaplesali. Skupaj smo se naučili tudi novo pesem – Pleza, pleza na drevo. Učenci 3. razreda, ki obiskujejo folklorni krožek pod mentorstvom učiteljice Martine Plaznik, so nam prikazali zanimivi igro o skritem čarovniku.

Nato smo otroke  iz vrtca učiteljice peljale v prvi  razred. S pomočjo naših prvošolcev so  naredili veliko hruško. Nastalo je drevo prijateljstva, katerega smo jim tudi podarili.

Sledilo je še zadnje presenečenje, ki smo si ga skupaj ogledali v telovadnici. Plesalci in plesalke pod mentorstvom učiteljice Donate Tomažič, so zaplesali ob divjih ritmih.  Tudi naše noge in roke ob teh zvokih niso mirovale. Uživali so ob njihovih usklajenih gibih, ki so nastajali ob prijetnih zvokih.

Ponovno je mavrica prijateljstva zažarela v vseh svojih barvah. Naše trenutke druženja si lahko ogledate v Galeriji Slik.

Vesna Hudej

 

Dostopnost