Select Page
thumb_img_0654 Sem Lara Ros in imam  11 let. Rada jadram, kar se  opazi tudi na mojih rezultatih. Za ta šport me je navdušil ati, ki je moj  trener, in pa seveda morje, sonce, valovi ter adrenalin.

Regate potekajo v večini primerov 3 dni (petek, sobota, nedelja). Res je, da sem po tekmovanju utrujena in imam kar veliko dela, saj moram očistiti jadrnico, zložiti jadra, večinoma pa je to skupinsko delo, ob katerem se vsi pozabavamo in nasmejemo.

Aktivno  treniram že 3 leta in imam kar 15 pokalov, ki sem si  jih pridobila npr. na  državnem  prvenstvu,  na velikonočni regati, kjer je bilo kar 302 optimistov. Ponosna sem tudi na zlato piko  na letošnjem Pikinem festivalu.

 pika

Preko tega športa sem spoznala mnogo novih ljudi-prijateljev. Najraje jadram v močnem vetru, saj moram biti takrat zelo spretna. Jadrnica drsi po vodi, se nagiba in ob vsem tem poskušaš vedno nekaj novega. Vse pa se prične s teorijo. 

img_0913

Kot pri večini športov je tudi tukaj pomembna oprema, da lahko treniraš skozi vse leto, hkrati pa je treba redno skrbeti za svojo jadrnico. Seveda so treningi odvisni od vremena, tako je jadranje včasih bolj naporno, včasih  manj.

 img_2135

V bližnji  prihodnosti  si želim priti v  reprezentanco, za kar pa je potrebna vztrajnost in trud. Upam, da mi bo uspelo. 

velikonona_portoro

 

  Poglejte si še galerijo slik…

Lara Ros, 6. b
Dostopnost