Select Page

Izbirni predmet sodobna priprava hrane

V življenju pojemo in popijemo približno 35 ton hrane in pijače – gre za veliko količino in ni vseeno, kakšno hrano jemo in kaj pijemo.  Pomembno je, da si znamo pripraviti uravnoteženo, raznoliko in zdravo hrano. In če se to naučimo v času odraščanja, nas to spremlja  vse življenje.

Pri izbirnem predmetu SODOBNA PRIPRAVA HRANE je večina ur namenjena praktičnemu delu v gospodinjski učilnici.  Poudarek je   na pripravi raznolikih in zdravih ter okusnih jedi, obrokov. Poudarimo tudi pomen kulturnega uživanja hrane .  Ob koncu praktične vaje vse kar pripravimo tudi poskusimo in se  pogovorimo  o  izboljšavah recepta, katero sestavino bi dodali ali odvzeli, da bi pripravljena jed bila še bolj zdrava.

Če imate veselje do kuhanja, pripravljanja jedi in kreiranja receptov, bo sodobna priprava hrane prava izbira.

Dostopnost