Select Page

klikC05182
HOKUS POKUS, HOKUS POKUS, HOKUS POKUS…čarobne besede, ki jih pozna vsak čar.., oprostite, vsak mladi naravoslovec OŠ Antona Aškerca iz Velenja.
Ne verjamete!?

Lahko se prepričate na lastne oči in si preberete vtise in mnenja tretje in četrošolcev, ki so se v sredo, 21. marca 2012, udeležili 5. festivala naravoslovja HOKUS POKUS  v Festivalni dvorani v Ljubljani. Naslov letošnjega srečanja se je glasil IZ NARAVE V ZNANOST. Osnovno vodilo je bilo iskati tiste izume, za katere je navdih našel človek v naravi.

Tako so se predstavili naravoslovni krožki s svojimi raziskovalnimi poskusi in priznane ustanove s področja naravoslovja: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Inštitut Jožefa Štefana, Pedagoška fakulteta, Prirodoslovni muzej Slovenije, Botanični vrt, Živalski vrt, Hiša eksperimentov, društvo Mathema.

In kaj smo počeli?

Najprej smo delali hišice za ptičjo hrano, nato smo prečiščevali umazano vodo, sadili fižol, s pomočjo pecilnega praška in kisa smo napihnili balonček in za konec izvedeli vse o tlaku.

Maša. 3.a


Na Hokus pokusu je bilo zelo zanimivo, ker smo naredili košaro iz okroglega lesenega podstavka in lesenih palic. Okrog palic smo prepletli vrvico. Ogledali smo si tudi delo steklopihača.

Samo, 3.a


Videli in naredili smo veliko zanimivih stvari: vulkane, super rakete, kako očistiti vodo in delali košarice. Bilo mi je zelo všeč.

Tamara, 3.a

Všeč mi je bilo, ker sem lahko pomagala pri poskusu, ki ga je izvedel Luka iz Hiše eksperimentov.

Maja, 3.b


Najbolj všeč mi je bil steklopihač in izdelovanje pravega starega fotoaparata.

Aleš, 4.a


 Bili smo v delavnici, kjer smo izdelovali fotoaparat. Ko smo odšli domov, nismo jokali, saj nam je učiteljica Sonja dala sladke dude.

Brina, 4.a

Oglejte si še Galerijo slik…

Dostopnost