Select Page
Ko se prepleteta iskriva radoživost mladosti in modrost zrelih let, je to doživetje, ki obogati in za vedno pusti toplo sled v mozaiku spominov.
22. decembra 2009 so učenci naše šole v svojo sredo povabili varovance Doma za varstvo odraslih. Z besedo, pesmijo, plesom, nasmehom in lepimi željami so jim v predprazničnih dneh želeli podariti drobec svoje mladostne energije, v zameno pa so v iskrenem veselju  gostov začutili tisto mogoče premalokrat doživeto toplino in naklonjenost razumevajočih “dedkov in babic”.
100_4756
Lepo nam je bilo skupaj, smo se strinjali ob slovesu in še … naj most med generacijama, ki smo ga začeli graditi, še velikokrat poveže naše poti.
Ali kot je v prisrčni zahvali zapisal eden izmed gostov, g. Ivan Bon: “Iskreno se veselimo Vaših srečanj in druženja z Vami in hvala, ker ste naši prijatelji!”  Galerija slik.

Kaj naredi praznične dneve res praznične, se je spraševal Nac, kaj nas osreči?!
tinanac
Če pomagaš prijateljem, z njimi deliš in praznuješ, so mu odgovorili lutkarji v igrici Vesel božič, mišek Matiček.
lutke
Brez prijateljev bi bilo življenje žalostno in prazno, so mu povedali petošolci v Pesmi o prijateljstvu (Čuki).
prijateljstvo
Iskrice sreče prižiga pesem, še posebej, če zazveni iz grl mladih pevcev, pod vodstvom učiteljice Metke.
zbor
Z mladostno energijo so ogrele plesalke s trakovi.
plesalke
Kot posebno darilo gostom iz Doma za varstvo odraslih pa so svoje “moči” združili mladi glasbeniki  naše šole – prvič so skupaj zazvenele diatonične harmonike, bas kitari, bariton, klarinet, violina – in z živahnimi melodijami  ogreli poslušalce.
aha_bend
S svojim igranjem so zabavali goste tudi med skromno pogostitvijo in klepetom v jedilnici.
jedilnicaaha
jedilnica
Gostje so skupaj z njimi zapeli in celo zaplesali v ritmu poskočnih melodij.
ples
Naj nas mavrica prijateljstva še mnogokrat poveže, je govoril tudi stisk rok direktorice Doma za varstvo odraslih Julijane Grošelj in ravnatelja šole Zdenka Goriška.
rokovanje
Nastopajoči so bili še posebej veseli  besed g. Ivana Bona, ki je napisal:

“Dne 22. decembra 2009 je skupina naših stanovalcev obiskala kulturno-glasbeno prireditev, ki so jo odigrali v simpatičnem slogu vaši učenci različnih starosti.

Ta oblika druženja, vsebina prireditve in prisrčen sprejem je v srcih naših stanovalcev vzbudil ponovni preskok v mladost, ki nam ponuja velik optimizem.

Iz srca smo vam hvaležni za kulturno darilo, ki smo ga bili zelo veseli.

Spodaj podpisani stanovalec se počutim še posebej hvaležnega in srečnega, saj sta to vašo šolo obiskovala tudi moja dva vnuka, ki sva ju z ženo kot stara starša pogosto obiskovala v Velenju.

Iskreno se veselimo Vaših srečanj in druženja z Vami in hvala, ker ste naši prijatelji!”

Dostopnost