Select Page

V četrtek,  15. 3. 2018, smo se z našim izbirnim predmetom literarni klub odpravili v Osnovno šolo Gorica. Tam nas je že čakala zasedba devetošolcev, ki so komaj čakali, da nam lahko pokažejo oz. razkažejo razstavo knjige Dnevnik Ane Frank.

Vsak devetošolec nam je povedal nekaj o Ani Frank in nam predstavil delček njenega življenja. Bilo je zelo zanimivo, saj so bili v razstavo vključeni tudi različni plakati s slikami, ki so bile marsikdaj prav presenetljive.

Razstava je bila na nek način tudi zelo drugačna od drugih, saj so nas tu kar naprej spraševali, kaj si mislimo, da se je zgodilo, kakšno mislimo, da je bilo njeno življenje …  Ker smo pri razstavi sodelovali tudi mi z našim razmišljanjem, smo od tega dne zelo veliko odnesli.

Ta razstava je bila zelo zanimiva, poučna, na določenih mestih žalostna. Ane, dekletca, kot smo zdaj me, in njeno usodo, ne bomo mogli kar tako pozabiti. Je nepredstavljiva in nedoumljiva. Po mojem mnenju  si bomo to razstavo člani literarnega kluba  zapomnili za vse življenje. Galerija slik.

Ema Timošek, 8. a

Dostopnost