Select Page

klik110069
Kot vsako leto, se je tudi letos Teden otroka pričel s prvim ponedeljkom v mesecu oktobru.

Tema Tedna otroka 2013 je bila: KAKO JE BITI OTROK V DANAŠNJI DRUŽBI? Tudi v podaljšanem bivanju smo ji namenili svoj čas tako, da smo se pogovarjali o tem, česa se učenci veselijo danes in česa so se veselili njihovi starši, kaj se najraje igrajo danes, kaj so se včasih, kaj pogrešajo danes, kaj so včasih. Vsak je lahko predstavil tudi svojo najljubšo družabno igro, med katerimi so bile najbolj oblegane: Prepoznaj obraz, Karte ena, Domine, Šah, Palčke, Gumitvist, Črni peter, Štiri v vrsto, Aktivity. Spoznali pa smo tudi kar nekaj novih športnih, družabnih in razvedrilnih iger: Lov na skriti zaklad, Mačka in miš, Rinčke talat, Zemlja, zrak, voda, Pokovka, Mlin.

Ob njih smo se učili medsebojnega sodelovanja, spodbujanja, upoštevanja pravil, razvijali strpnost, krepili občutek lastnih sposobnosti in prenašanje porazov, sledili vrednoti pravičnosti, razvijali spoznavne procese, krepili sporazumevalne zmožnosti in prav tako tudi skrbeli za to, da so na koncu vsi deli iger bili nazaj na svojem mestu.

Kako na je bilo lepo, si lahko ogledate v galeriji slik, kjer smo ujeli naša druženja ob družabnih namiznih igrah, če pa želite z nami uživati v kakšni izmed novih socialno-gibalnih iger, pa se nam le kdaj pridružite v avli, telovadnici ali na igrišču za šolo. Galerija slik.

Učenci OPB-1 z učiteljico Janjo

Dostopnost