Select Page

klikDSC03559
Tudi letos smo pred novoletnimi prazniki v drugem razredu izpeljali tehniški dan. Poleg prazničnih izdelkov smo iz tetrapaka izdelali tudi ptičjo krmilnico. V prazničnem času svojim sorodnikom in prijateljem radi pošiljamo voščilnice in jim tako zaželimo vse lepo v novem letu. Če voščilnico izdelamo sami ima še posebno vrednost saj smo se potrudili še posebej za tistega, ki mu je la ta namenjena. Drugošolci v Pesju smo izdelali dve vrste voščilnic.

  1. voščilnica: Na jogurtov pokrovček smo na barvno stran risali zimsko praznične motive, ali pa smo površino preprosto porisali z različnimi vzorčki. Na srebrni strani je ostal lep odtis pisala in tak pokrovček smo prilepili na barvni papir.
  2. voščilnica: Na barvni papir smo s tekočim lepilom »narisali« zanimiv motiv. Papir smo posuli s polento in nastala je zanimiva voščilnica.
  3. Izdelek: borov storž smo prilepili na leseno ščipalko. Nanj smo pritrdili barvne kroglice iz plastelina. Tako je nastal izviren okrasek za novoletno drevesce.

Ker v mrzlih zimskih dneh ptice težko najdejo hrano, smo poskrbeli še za njih. Na tetrapak smo izrezali vratca. Ploskve smo oblepili z vejicami cimprese, na vrhu pa smo naredili luknjice, da lahko napeljemo vrvico in hišico obesimo. Vanjo bomo natrosili zrnje in opazovali ptice, ki nas bodo obiskovale. Galerija slik.

Razredičarka 2.c: Stanka Jeraj

 

Dostopnost