Select Page

klikIMG_1407

Na Zvezi za tehnično kulturo Slovenije so v sredo, 12. maja 2010, slovesno razglasili rezultate državnega tekmovanja iz znanja kemije za osnovne in srednje šole ter biologije za srednje šole. Prireditev je potekala v Festivalni dvorani v Ljubljani.
Na podelitev smo bili povabljeni tudi predstavniki OŠ Antona Aškerca Velenje, in sicer  zlata tekmovalca Tilen Šlogar, 8.b, Slađana Ristić, 9.a ter mentorica Sonja Zager.

Po pozdravnem nagovoru predstavnika  Zveze za tehnično kulturo Slovenije so različni eminentni predstavniki naravoslovnih znanosti podelili zlata Preglova priznanja najboljšim trem učencem.  Podelitev so popestrili tudi z zanimivimi glasbenimi in plesnimi točkami.

Med prvimi je bil na oder povabljen Tilen Šlogar, ki je iz rok dr. Saša A. Glažarja s Pedagoške fakultete prejel zlato priznanje in dve čudoviti nagradi, in sicer brezplačno udeležbo na raziskovalnem taboru in strokovni izlet v  tujino.

Tilen je bil še posebej omenjen kot učenec, ki je v svoji kategorijo med 1352 osmošolci dosegel vse možne točke oz. 100 % rezultat.

Vsem nagrajencem in njihovim  mentorjem smo iskreno zaploskali in na koncu tudi nazdravili.  S sokom seveda!

V četrtek, 3. 6. 2010, se bodo ob 18. uri na VTV predstavili letošnji dobitniki zlatih in srebrnih Preglovih priznanj OŠ Antona Aškerca.Galerija slik.

Mentorica
Sonja Zager
Dostopnost