Select Page

Včasih si nadenemo maske in se pretvarjamo, da smo nekdo drug, kot smo v resnici, samo zato, da bi ugajali ljudem v naši bližini. Ste tudi vi med njimi? Skrivate svoje lastnosti, svoja mnenja, da bi bili v družbi sprejeti, da bi lahko bili v bližini nekoga, ki se vam zdi pomemben?

Zapomnite si nekaj. Pomembni ste vi. Vi, takšni kot ste, s svojimi lastnostmi in mnenji. Tudi če drugi pravijo drugače, imejte to pred očmi. Recite si: »Sem, kar sem in to je povsem v redu, dokler s tem nikomur ne prizadenem nič hudega.« Tega ni potrebno razglašati na velik zvon, dovolj je, da če se s čim ne strinjate, samo skomignete z rameni, poveste stavek in se umaknete. S tem boste ohranili svojo samozavest, samozaupanje in ostali vi, takšni kot ste.

Prav tako je pomembno, da ne obsojate ljudi, s katerimi se ne strinjate, ki imajo drugačne poglede na določene situacije kot vi, ali da ne obsojate ljudi, ki so kakorkoli drugačni od vas. Skušajte jim v mislih poslati misli naklonjenosti in ne obsojanja. Če se vam zgodi, da vas kdaj zanese in najprej obsodite, se tega skušajte zavedati, to prepoznati in nato tej osebi poslati naklonjenost.

Zavedajte se, da se v vsakem človeku skriva nekaj lepega, nežnega, prijetnega, nekaj dobrega; mogoče ta oseba, na primer sošolec, sošolka, prijatelj, prijateljica, samo še ne zna tega pokazati na pravi način. Bodite vi tisti, ki jo/ga znate razumeti, znate ohraniti svoj pravi jaz, znate poslati misli naklonjenosti in pokazati, kako je lahko dan lepši s tem, ko je človek zadovoljen s seboj, ko se mu ni potrebno pretvarjati, da bi bil nekdo drug, da je lahko v vsaki situaciji samo on sam. S tem ko sprejemamo drugačne,  je naš svet bogatejši, bolj pisan in bolj zanimiv. To je čarobnost življenja.

Ne pozabite, na svetu ste zato, da ste srečni! In ne pozabite, v vas se skriva čudovita moč in potencial, ki komaj čakata, da prideta na plano!

Verjamem v vsakega izmed vas. Ja, tudi v tebe.

Na našo drugačnost!

Katja Pristušek

Dostopnost