Select Page

Novo leto je čas novih podvigov in novih zmag. Tudi za vas. Sedaj je pravi čas, da se lotite tega. Zaupala vam bom skrivnost, kako lažje in hitreje dosežete tisto, kar nameravate.

Najprej si pripravite seznam namenov. Ne seznam želja, temveč tistega, kar nameravate doseči, spremeniti. Zavedajte se, da je samo od vas odvisno, kakšna oseba želite postati. Prav tako je v vas moč za vse sestavine, da takšni postanete, da ustvarite osebo, kot jo nameravate. Tega se morate najprej zavedati.

Naslednji korak je, da se pomaknete naprej v držo namena. Kaj to pomeni? Kot sem že govorila, to pomeni, da ste osredotočeni na to, da nameravate izraziti svoje darove, ki jih imate, svoj razum, svoj um. Naj vam dam primer. Namesto da boste razmišljali, kako pozabljate stvari, snov, ki se je morate naučiti, se osredotočite na to, kaj vse si lahko zapomnite. Uporabljajte svoj um za tisto, kar želite in ne za tisto, česar si ne želite.

Naslednji korak je, da si v vaših mislih čim večkrat predstavljate, da ste že postali oseba, kakršna nameravate biti. Tudi če ste do sedaj sami sebe prepričali, na primer da slovenščina ali matematika ali fizika ali kemija ali katerikoli drugi predmet ni za vas, začnite ravnati tako, da si v mislih predstavljate, kako se z lahkoto učite slovenščine, matematike, fizike, kemije, kako z lahkoto rešujete naloge, kako napredujete iz dneva v dan, kako … V mislih se začnite pretvarjati, kot da ste že to, kar nameravate biti. Nikomur ni potrebno tega razlagati, da se mogoče ta trenutek še česa bojite, da še ne obvladate določenega predmeta … Bodite samozavestni, zaupajte, da deluje. Odigrajte vlogo osebe, kot da se je sprememba že zgodila. Zapomnite si, na svetu ni nikogar, ki bi bil boljši od vas. Ponavljajte si to iz dneva v dan. In odkrili boste skrivnost: »Storili boste lahko, kar boste nameravali.«

Še nekaj je pri vsem tem pomembno. Pozabite, kar pravijo drugi. Pozabite, če vam pravijo, da ne zmorete, da niste za to ali drugo stvar. Pozabite, če vam pravijo, da nimate visokega inteligenčnega kvocienta. To so le besede ali številke, kar pa vi niste. Vi ste oseba s svojimi edinstvenimi sposobnostmi, katerih nihče na tem planetu nima. Čas je, da jih spustite na plano. Ostajajte osredotočeni na vaš namen in temu sledite. Zgodilo se bo, da boste naleteli na ovire. Nič hudega. Vzemite to oviro, prepreko kot nauk, da boste še boljši, da se boste naučili še nekaj novega. Ostajajte osredotočeni na vaš namen. Ovire vas lahko samo okrepijo. Vem, da vi to zmorete!

Ne pozabite, na svetu ste zato, da ste srečni! In ne pozabite, v vas se skriva čudovita moč in potencial, ki komaj čakata, da prideta na plano!

Verjamem v vsakega izmed vas. Ja, tudi v tebe.

Na naše namere!

Katja Pristušek

Dostopnost