Select Page

V torek, 12. 6. 2018, smo se učenci, ki so bili že prepoznani kot nadarjeni, in učenci, ki smo bili posebej aktivni v delavnicah za nadarjene učence, udeležili tabora. Vsak izmed nas si ga bo prav gotovo vtisnil globoko v spomin in srce.

Pred šolo smo se dobili ob 8. uri in se odpravili na polurno vožnjo  do Celja. Nihče od nas ni vedel, kam nas bo pot zapeljala, razen učiteljic seveda.

Najprej smo bili vsi zaspani kot medvedki na zimskem spanju, a ko nam je gospa Hribernik končno zaupala našo skrivno lokacijo, nas je zaspanost kar naenkrat minila. Kot strela nam je po krvi stekel adrenalin. Šli smo namreč v tako imenovano Sobo pobega po starem mestnem jedru.  Najprej smo bili vsi malo žalostni,  ker si nismo mogli sami izbrati skupin (smo jih izžrebali), vendar nas je to minilo hitro kot blisk, ker so nas že zaposlile naloge.

Imeli smo veliko namigov in prav vsak od nas se je zelo dobro izkazal. Vse nam je šlo gladko kot po maslu do zadnje naloge. Nismo in nismo našli skrinje z zakladom. Ostalo nam je le še 15 minut in vsakemu od nas je srce močno bilo. Vsi smo iskali skrinjo kot ponoreli,  a nazadnje  smo jo  le našli. V drugem poskusu smo jo uspeli še odpreti, tako da nam je uspelo in preživeli smo. 🙂

Po končani avanturi s sobo pobega, smo imeli  časa za sladoled, nato pa je sledil mestni park.

Ob prihodu smo bili vsi že zelo izmučeni, saj nas je dolga hoja utrudila, učiteljice pa so imele še toliko energije, da bi lahko z njo priplezale na Triglav. Ko smo se malo usedli in spočili, je nekaj  učencev  pripravilo krajše delavnice. Te so bile zelo zanimive, hkrati pa zahtevne, saj smo se kar namučili, da smo jih rešili. Igrali smo  besedni remi, reševali kreativne naloge, risali po navodilih in še in še.

Po končanem možgančkanju, smehu in igranju smo se počasi odpravili na avtobus, ki nas je popeljal nazaj v Velenje.

Bilo je zelo zabavno, zanimivo, adrenalinsko … In če bi imeli možnost, bi verjetno vsi še enkrat z velikim veseljem ponovili to prečudovito izkušnjo. Oglejte si Galerijo slik.

Ema Timošek, 8. a

 

Dostopnost