Select Page

klikrerer
V letošnjem projektu Eko-paket so učenci prve starostne skupine (1.–3. razred) kreativno ustvarjali iz kartonske embalaže za mleko in sokove:

1. NOVOLETNE VOŠČILNICE

Učenci so lahko izbirali med motivom smreke ali med motivom novoletne bombice oz. so lahko izdelali več voščilnic. Ustrezen material (KEMS s srebrno barvo) so doma skupaj s starši zbirali in očistili. Izbran motiv so izrezali in prilepili na barvno podlago iz tršega papirja. Kljub enotni motiviki so nastali različni izdelki. Novoletne bombice so še vzorčili s flomastri ali odtisnili vzorec s pritiskom svinčnika. S končnimi izdelki so razveselili delavce na šoli in svoje najbližje.

voscilnicevoscilnice1voscilnice2voscilnice3voscilnice4

2. NOVOLETNE OKRASKE

Iz KEMS so učenci izdelali novoletne okraske s katerimi so okrasili ućilnice in novoletno drevo v avli šole. Iz očiščenega materiala, ki so ga prinesli od doma, so izrezali model štirih sveč, zvezdice in kroga. Svečam so iz kolaž papirja izrezali in prilepili plamene in zelenje, zvezdice in kroge pa so vzorčili s flomastri. Vsak je samostojno izdelal poljubno število okraskov.

okraskiokraski1okraski2okraski3okraski4

 BRALNA KAZALA

Najbolj navdušeno so učenci izdelovali bralna kazala tako zase kot tudi za brate, sestre. Izbirali so lahko med nekaj ponujenimi motivi (snežak, gusar, pikapolonica, čebela, Pika Nogavička) ali pa so si izmislili svoj motiv. Material so ponovno zbirali doma skupaj s starši in ga ustrezno očiščenega prinesli v šolo. Iz KEMS so natančno izrezali model za kazalo s pokrovčkom. Nato so na vsak model prilepili kolaž papir in ga glede na motiv poslikali še s flomastri. Pokrovčki so lahko predstavljali obraz na katerega so prilepili migajoče oči in narisali druge podrobnosti ali pa so predstavljali klobuk. Lase ali ušesa so izdelali iz kosmate žice, ki so jo upognili okoli pokrovčka. V kazalo smo z rezilom zarezali, tako da je nastal jeziček, ki se ga zatakne na list. Nastala so zanimiva in uporabna bralna kazala, ki so jih učenci odnesli domov.

kazalakazala1kazala2kazala3DSC00139DSC00140DSC00141DSC00142DSC00143DSC00144DSC00145

Učenci 5. razreda so pripravili plakate na temo pravilnega ravnanja z odpadno embalažo KEMS.

Dostopnost